Ambasada

Despre noi

 

 

 

Ambasada României la Dakar asigură ansamblul funcţiilor de reprezentare a României în Republica Senegal şi în alte şapte state din regiunea Africii de Vest : Burkina Faso, Capul Verde, Côte d’Ivoire, Gambia, Guineea-Conakry, Guineea-Bissau şi Mali.

 

În exerciţiul acestei competenţe, ambasada promovează şi protejează interesele statului român şi ale cetăţenilor români, în conformitate cu dreptul internaţional, legislaţia română şi cea a ţării de acreditare.

 

Ambasada acordă toată atenţia apărării intereselor cetăţenilor români aflaţi, cu titlu definitiv sau temporar, în Africa de Vest, sprijinindu-i în rezolvarea unor probleme de natură consulară şi/sau pe linia raporturilor juridice cu statul în care trăiesc.

Misiunea coordonează activitatea Biroului de la Dakar şi pe cea a Consulatelor onorifice ale României din Burkina Faso, Capul Verde, Côte d’Ivoire, Guineea-Conakry, Guineea-Bissau, Mali şi Senegal.

 

Membrii Misiunii, împreună cu Direcţia Orientul Mijlociu si Africa din MAE, asigură dialogul interinstituţional în toate domeniile de cooperare care formează conţinutul relaţiilor ţării noastre cu Senegalul şi cu celelalte şapte state din Africa de Vest arondate Ambasadei de la Dakar.

 

Sunt promovate valorile comune ale democraţiei, statului de drept şi drepturilor omului,  pe o agendă de cooperare în plan politic, economic, cultural, academic şi ştiinţific care pune în valoare profilul european al României, ancorajul ei substanţial la spaţiul Francofoniei, potenţialul economic al ţării, bogatul patrimoniu cultural românesc şi calitatea resursei umane.

 

În îndeplinirea misiunilor sale, Ambasada încearcă să valorifice, în interes reciproc, impresionantul capital de simpatie pentru România adus şi răspândit în această arie francofonă de profesorii şi specialiştii români expatriaţi în Africa de Vest şi de miile de studenţi africani formaţi în universităţile din România începând cu anii  ’70.

 

Relaţiile diplomatice româno-senegaleze au fost stabilite la 5 noiembrie 1965.

 

Actualul ambasador al României în Republica Senegal este dna. Elena ȘTEFOI.

 

 

ALEGERI PREZIDENTIALE 2019

31.10.2019

La Ambasada României din Dakar (Point E, rue Ax9A) este deschisă Secția de votare numărul 615, la care pot vota, pentru …

Transferul activității consulare la Ambasada României din Abuja

28.08.2019

În contextul în care fostul diplomat cu atribuții consulare și-a încheiat mandatul la Dakar, activitatea Secției consulare a Ambasadei a fost…

Programul Ambasadei României la Dakar și al Secției Consulare în perioada 15-16 august 2019

14.08.2019

Vă informăm că Ambasada României la Dakar și Secția Consulară nu au program de lucru cu publicul în perioada 15-16 august 2019, în conformitate cu…

Informații utile despre votul în străinătate la alegerile pentru Președintele României

07.08.2019

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 Detalii aici :…