Relaţii bilaterale

Relaţii politice

 • 1992: a avut loc la Dakar o întâlnire între şefii de stat ai României şi Senegalului, cu prilejul unei escale tehnice.
   
 • 1990, 1991, 1994: au avut loc la Dakar întâlniri la nivelul primilor miniştri din cele două ţări, cu prilejul unor escale tehnice.
   
 • 1998: a avut loc vizita oficială în România a ministrului senegalez de externe.
   
 • 2003: a avut loc vizita în Senegal a ministrului apelor şi protecţiei mediului.

 

 • 2003: vizita oficială a preşedintelui României în Senegal.

 

 • 2005: vizita secretarului de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor, cu ocazia Conferinţei celei de a opta reuniuni ministeriale a Reţelei Internaţionale privind Politica Culturală.

 

 • 2006: au avut loc la Dakar două vizite pe linie MAE pentru consultări politico-diplomatice, respectiv Secretarul de Stat pentru Afaceri Globale şi Secretarul de Stat pentru Francofonie.

 

 • 2006: preşedintele Republicii Senegal, Abdoulaye Wade, a participat la Sommet-ul Francofoniei de la Bucureşti şi a avut cu această ocazie convorbiri bilaterale cu preşedintele Românie, Traian Băsescu. 

 

 • 2007: vizita la Dakar a Secretarului de Stat pentru Francofonie din MAE, dl. Cristian Preda.

 

 • 2007, decembrie : vizita A.S. Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, Reprezentant Special al Guvernului României;  a avut convorbiri cu miniştrii apărării, culturii, învăţământului tehnic, dezvoltării rurale precum şi cu guvernatorii regiunilor Dakar şi Saint-Louis, preşedintele Consiliului Naţional al Patronatului Senegalez şi Prima Doamnă a Senegalului, Viviane Wade.

 

 • 2008, 10-17 mai: s-a aflat la Dakar o delegaţie a Ministerului Afacerilor Externe din România din care au făcut parte doamna ministru plenipotenţiar Grete Tartier Tabarasi şi doamna prof.univ.dr Anca Brătuleanu, şefa Departamentului de Istorie şi Teorie a Arhitecturii din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, coordonatoare a proiectului pentru păstrarea şi protejarea patrimoniului „Dialoguri si atitudini” (Place Kermel).

 

 • 2010, 25-28 aprilie: ministrul de stat, ministrul Afacerilor Externe din Senegal, Madické Niang, a efectuat o vizită oficială la Bucureşti, ocazie cu care s-a întâlnit cu omologul său român, cu vice-prim-ministrul Guvernului, conducerea Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaţilor, responsabili din ministerele Economiei şi, respectiv, al Culturii, cu conducerea CICR şi, respectiv, a Asociaţiei Patronatelor.

​             

ALEGERI PREZIDENTIALE 2019

31.10.2019

La Ambasada României din Dakar (Point E, rue Ax9A) este deschisă Secția de votare numărul 615, la care pot vota, pentru …

Transferul activității consulare la Ambasada României din Abuja

28.08.2019

În contextul în care fostul diplomat cu atribuții consulare și-a încheiat mandatul la Dakar, activitatea Secției consulare a Ambasadei a fost…

Programul Ambasadei României la Dakar și al Secției Consulare în perioada 15-16 august 2019

14.08.2019

Vă informăm că Ambasada României la Dakar și Secția Consulară nu au program de lucru cu publicul în perioada 15-16 august 2019, în conformitate cu…

Informații utile despre votul în străinătate la alegerile pentru Președintele României

07.08.2019

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 Detalii aici :…